Mięso było tak dobre, że pozazdrościłam i nasz poniedziałkowy obiad był wyjątkowy (często w poniedziałki serwuję pomidorową na niedzielnym rosole) wczoraj zrobiłam to:
Najłatwiejsza pieczeń z Karkówki
Składniki:
1 kg. karkówki bez kości
przyprawy (według uznania) pieprz, sól
2 łyżki oleju
szklanka wody lub bulionu
Najłatwiejsza pieczeń z Karkówki
Składniki:
1 kg. karkówki bez kości
przyprawy (według uznania) pieprz, sól
2 łyżki oleju
szklanka wody lub bulionu
Rozgrzać olej na patelni obsmażyć z każdej strony płaty karkówki (tak by zrumieniły się na złocisty kolor) zalać wodą i dusić na małym ogniu godzinę. Doprawić do smaku przyprawami według uznania.
Ja podaję z ziemniaczkami i mizerią (którą zapomniałam obfotografować).

3 komentarze:
wygląda pysznie a ja głodna w pracy siedzę, całusy
No przecież można umrzeć z głodu jak się patrzy na ten talerz...mniam :D Kochana, ja prośbę mam do Ciebie: czy możesz mi podesłać swój adres mail`owy bo bardzo chcę Ci coś wysłać a adresu....nie mam ;-(
M. Wy w tej pracy to nic nie możecie zajadać?
Eternity mój adres: myhousegoja@gmail.com ... proszę :*
Prześlij komentarz